Kako se riješiti kamenca

Kako se riješiti kamenca

Kako se riješiti kamenca

Dosta vam je svakodnevnog uklanjanja kamenca u tuševima, slavinama i cijevima kućanskih uređaja? Predstavljamo vam Limetron, jedino dugotrajno rješenje koje pruža adekvatnu zaštitu od kamenca.

Što je kamenac?

Kamenac je noćna mora suvremenog doba. Tvrdokorne naslage odnosno minerali koji nastaju nakon isparavanja vode. Riječ je o prirodnim mineralima i spojevima kao što su kalcijev bikarbonat, kalcijev karbonat i magnezij. Kamenac se može taložiti unutar cijevi, u slavinama, u tušu, bojlerima, wc školjci, perilicama rublja ili ostalim uređajima. Isto tako nije neobično da se kamenac zadržava na pločicama (osobito u kupaonici) i sanitarijama u obliku ružnih mrlja. Najčešće zahvaćene površine kamencem u kuhinji jesu čajnici, aparati za kavu, perilice za pranje posuđa, slavine, pločice i sl. Kamenac ne nastaje sam od sebe; na njega utječe nekoliko čimbenika kao što su povišena pH vrijednost vode, povišena temperatura ili velika tvrdoća vode.

Kamenac uzrokuje slabu protočnost vode ili potpunu začepljenost cijevi

Stvaranje i taloženje kamenca u slavinama, cijevima i ostalim uređajima koji su u kontaktu s vodom usporava njihov rad što za posljedicu ima smanjenu učinkovitost i skraćeni životni vijek. Laički rečeno, veće financijske troškove. Ono što je još važnije, kamenac nepovoljno utječe na ljude. Njegov sastav nadražuje kožu i uzrokuje iritacije. Postoje i slučajevi kada nečistoće iz vode otežavaju ispiranje sapuna s kože i uzrokuju začepljivanje pora. Neisprani sapuni, šamponi za kosu i gelovi za tuširanje dovode do suhe kože i iritacije vlasišta. Osim toga, sprječava se protok hranjivih tvari u kožu i u kosu.

Kako se riješiti kamenca prirodnim putem?

U borbi protiv kamenca mogu vam pomoći domaći pripravci poput smjese sode bikarbone, alkoholnog octa, vode ili limuna. Više o svemu u nastavku koji slijedi.

Kamenac na slavinama: zglob slavine uronite u vrećicu u koju ste usipali alkoholni ocat pomiješan s vodom i limunom. Ostavite da odstoji neko vrijeme dok se kamenac ne počne otpuštati. Kamenac na pločicama: najučinkovitiji način uklanjanja kamenca s pločica je također pomoću alkoholnog octa i vode. Mješavinu sastojaka usipajte u posudu s raspršivačem i njome pošpricajte pločice. Ostavite da djeluje barem 60 minuta, a nakon toga izribajte pločice spužvicom i isperite toplom vodom. Kamenac u kadi: za dezinficiranje i uklanjanje kamenca iz kade poslužite se ranije navedenom tekućinom. U ovom slučaju možete koristiti i kuhinjsku sol. U ispranu kadu nasipajte sol i izribajte se sa spužvicom. Umjesto spužvice možete koristiti koricu grejpa. Kamenac iz wc školjke: natopite vatu otopinom vode i alkoholnog octa i posložite ju na unutarnji rub wc školjke. U školjku usipajte šalicu soda bikarbone i šalicu alkoholnog octa. Ostavite da djeluje 15-ak minuta i iščetkajte wc. Kamenac u kuhalu za vodu: u kuhalu prokuhajte otopinu alkoholnog octa i vode i ostavite da djeluje 30 minuta. Na kraju operite kuhalo na uobičajeni način. Nekoliko puta ga isperite kako biste se riješili mirisa alkoholnog octa. Kamenac u perilici rublja i posuđa: otopinu vode i alkoholnog octa usipajte u posudu za ulijevanje deterdženta i pokrenite program pranja. Postupak ponavljajte nekoliko puta mjesečno.

Limetron – uređaj za zaštitu od kamenca

Samo redovnim uklanjanjem kamenca sa slavina, tuševa i kućanskih uređaja možete osigurati njihov ispravan rad. No, dopustite da vam predstavimo novo, lakše i jednostavnije rješenje pomoću kojeg ćete zaboraviti na dosadašnje muke pranja. Predstavljamo vam Limetron, uređaj za zaštitu od kamenca. Radi se o kvalitetnom pročišćivaču vode koji se jednostavno ugrađuje u nove sustave i uklanja ranije nakupljeni kamenac. Iako uklanjanje ranije nastalog kamenca može potrajati par mjeseci, Limetron sprječava njegovo daljnje nakupljanje. Događa se promjena u pH vrijednosti vode što smanjuje stvaranje kamenca. Limetron se koristi u vrtićima, školama, restoranima te ostalim poslovnim i stambenim objektima. Jednom zauvijek stanite na kraj kamencu i nabavite Limetron, uređaj za sprječavanje nakupljanja kamenca.

Vodoinstalater Zagreb Kontakt

Za detaljne upite ispunite kontakt obrazac ili nas nazovite na 095 2211 331.